Bagoly csoport

Bemutatkozás

Jelenleg azonos korcsoportú gyerekekkel foglalkozunk. Mindketten felsőfokú végzettséggel rendelkezünk. Munkánk során építünk Márta néni nagy szakmai tapasztalatára, továbbképzéseken, helyi munkaközösségekben szerzett új ismereteire, kreativitására. Angéla néni 1999 óta dolgozik óvónőként, gyógypedagógusi (pszichopedagógus) diplomával is rendelkezik, így munkája során a tanulási zavarok felismerésében és megelőzésében tud segítséget nyújtani. Ildikó néni, dadus nénink együttműködik velünk, lelkes, segítőkész, pontos, munkájára mindig számíthatunk.

Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy a ránk bízott gyermekeknek biztonságos, nyugodt, családias légkört biztosítsunk az óvodában. A gyermekek megismerhetik a közösségi élet örömeit. Tudásukat, ismereteiket a gyermekek legfőbb tevékenységére, a játékra alapozva fejlesztjük.Közös nevelési célunk, hogy érdeklődő, önálló gyermekeket neveljünk, iskolakezdésre váljon belső igényükké tudásuk gyarapítása.

Szülőkkel való kapcsolatunkban fontosnak tartjuk, hogy a gyermekről megfelelő képet nyújtsunk, akár sikerélményt érünk el, akár probléma jelentkezik, azt jelezzük a szülő felé, és együtt próbáljuk a megoldást megtalálni. Az egészséges életmód alapjainak megteremtése érdekében igyekszünk sok időt levegőn tölteni, sétálni. Hetente 2 gyümölcsfelelősünk van, így a gyerekek minden nap esznek friss zöldséget/gyümölcsöt. Szeretünk kirándulni, tartalmas óvodán kívüli programokat szervezni a gyerekeknek (pl. könyvtárlátogatás, Sérültekért Alapítvány látogatása, Budapest Bábszínház).

Fontos munkánkban a humor, a jókedv.Kapcsolatot tartunk a Pedagógiai Szakszolgálattal, a logopédussal és az óvodai pszichológussal. Sokszor kérjük ki véleményüket egy-egy esettel kapcsolatban.
Legnagyobb elismerés számunkra a gyerekek mosolya.

 

Óvónők

 

 

Dajka

 

Luteránné T. AngélaLuteránné T. Angéla

 

Németh MártaNémeth Márta 

 

 Lovas Ildikó