Mackó csoport

Bemutatkozás

Mindketten főiskolát végzett óvodapedagógusok vagyunk, sokéves gyakorlattal. 1998 óta dolgozunk együtt, így az óvodai mindennapi élettel kapcsolatos tervező, szervező munkánk, módszereink összecsiszolódtak. Dadus nénink 2012-ben került hozzánk, ő is hamar alkalmazkodott a csoport kialakított szokásaihoz, ezért elmondhatjuk, hogy mindhárman a gyermekek érdekeit szeme előtt tartva tevékenykedünk.

Csoportunk minden évben közel azonos életkorú gyermekekből tevődik össze. Mindennapjaink során nagy hangsúlyt fektetünk az érzelmi biztonság kialakítására, és az önállóságra nevelésre. Fontos számunkra, hogy a gyermekek jókedvűen érkezzenek az óvodába, és jókedvűen, élményekkel gazdagodva távozzanak onnan. Célunk, hogy a gyermekek úgy alkalmazkodjanak a közösséghez, hogy közben egyéniségük is megfelelően ki tudjon bontakozni. Ennek érdekében igyekszünk úgy alakítani szokás-szabályrendszerünket, hogy az teret adjon minden gyermek fejlődésének.

Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra nevelésre. Ennek keretén belül az egészségmegőrző szokásokat hamar kialakítjuk, rendszeresen levegőzünk, minden nap fogyasztunk zöldséget, gyümölcsöt, teret adunk a minden napos mozgásnak, valamint légtisztítóval is segítjük a terem egészséges levegőjét.

Fontosnak tartjuk a szülőkkel való folyamatos kapcsolattartást, melynek alapja a kölcsönös bizalom. Ezért igyekszünk mindenkinek folyamatosan reális tájékoztatást adni gyermekéről, igény esetén fogadóóra keretében is. Úgy gondoljuk, lényeges, hogy a szülő lássa/láthassa, hogyan telik gyermeke mindennapja az oviban, ezért nyílt napokat is szervezünk. Mivel a gyerekek napjuk nagy részét az óvodában töltik, kiemelt helyen kezeljük a játékot, ezen belül a játékos tanulást. Az iskolára való felkészítést is ennek megfelelően, a gyerekek életkori, és egyéni sajátosságait figyelembe véve
tervezzük-szervezzük.

Reméljük, hogy gyermekközpontúságunknak köszönhetően az óvodai évekre örömmel, jó emlékeket őrizgetve gondolnak vissza a gyermekek és a szülők egyaránt.

 

Óvónők

 

 

Dajka

 

Czinkóczi KrisztinaCzinkóczi Krisztina

 

 
Még folyamatban van

 

Halmai JuditHalmai Judit